Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@04:36:32 GMT

یک سوم وکلای استان اصفهان زن هستند

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۹۲۰۷۰

یک سوم وکلای استان اصفهان زن هستند

اصفهان- رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ وکیل پایه یک دادگستری تحت پوشش این کانون هستند که دو سوم آمار وکلا را آقایان و یک سوم را بانوان تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حسن صرام ظهر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت فرارسیدن هفته وکیل برگزار شد، اظهارکرد: یکم تا هفتم اسفندماه هفته وکیل مدافع نامگذاری شده و علت این نامگذاری تصویب قانونی در تاریخ هفتم اسفندماه سال ۱۳۳۱ هجری شمسی مبنی بر جداشدن کانون وکلا از قوه قضاییه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تشکیل کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در سال ۷۵ به عنوان اولین کانون مستقل کشور، گفت: امروز ۲۱ سال از تاسیس این کانون می گذرد، البته در ابتدا کانون وکلای دادگستری استان اصفهان شامل ۳ استان از جمله اصفهان، مرکزی و چهارمحال و بختیاری بود، اما دو استان مرکزی و چهارمحال و بختیاری در سال های گذشته کانون وکلای مستقلی تشکیل داده و از اصفهان جدا شدند.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: ساختار کانون وکلا، شامل هیأت عمومی، هیأت مدیره، دادسرای انتظامی وکلا و دادگاه انتظامی وکلا است.

وی تاکید کرد: کانون وکلا باید وظایف و اختیارات و نقش حرفه ای وکیل دادگستری در جامعه را به اطلاع مردم و مسئولان و دستگاه قضایی برساند.

صرام با تبریک فرارسیدن روز وکیل، به عناوین روزهای هفته وکالت اشاره و اظهار کرد: روز یکم و اولین روز هفته وکیل به نام «کانون وکلا و رسانه های عمومی»، روز دوم «کانون وکلا، مردم و آموزش حقوق شهروندی»، روز سوم به نام «کانون وکلا، مجلس شورای اسلامی»، روز چهارم به نام «کانون وکلا، فرهنگ ایثار»، روز پنجم به نام «کانون وکلا، دولت و منافع ملی»، روز ششم به نام «کانون کانون وکلا، قوه قضاییه» و روز هفتم به نام «کانون وکلا، وکیل» مدافع نامگذاری شده است.

وی وظایف کانون وکلا را شامل: ارایه پروانه وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی هستند، اداره امور راجع به وکالت دادگستری و نظارت بر اعمال وکلا و کارگشایان، رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا و کارگشایان دادگستری به وسیله دادسرای دادگاه انتظامی وکلا، معاضدت قضایی و فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا خواند.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ وکیل پایه یک دادگستری تحت پوشش این کانون فعالیت می کنند که ۸۳۶ نفر از آنها از قشر بانوان هستند، گفت: دو سوم آمار وکلای این استان را آقایان و یک سوم را بانوان تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: تعداد ۲۶۳  کارآموز تحت نظارت کانون وکلای استان اصفهان فعالیت می کنند که تا پایان سال این تعداد به حدود ۴۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

صرام اظهارکرد: کانون وکلای دادگستری برای اداره امور خود ارکانی در قانون دارد که از جمله آنها می توان به  دادسرای انتظامی اشاره کردکه به تخلفات وکلا رسیدگی می کند، از این رو اگر کانون از تخلف وکیل مطلع شود، توسط دادسرای انتظامی وکیل مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت اثبات تخلف برای تعیین مجازات به دادگاه ویژه وکلا فرستاده می شود.

وی گفت: از دیگر ارکان کانون وکلا، شعبه معاضدت قضایی است، در واقع افراد بی بضاعت جامعه که توان پرداخت حق الوکاله ندارند، به کانون مراجعه می کنند و با توجه به اینکه هر سال سه پرونده رایگان به هر وکیل به صورت اجبار ارایه می شود، از داشتن وکیل برخوردار می شوند.

۲۳۰۰ پرونده وکالت معاضدتی در سال ۹۶

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال ۹۶ آمار ارجاع وکالت های معاضدتی بالغ بر ۲ هزار و ۳۰۰ پرونده بوده است، تصریح کرد: علاوه بر این تعداد، شعبه معاضدت قضایی در حوزه کانون مشاوره های رایگان ارایه می کند، همچنین شورای حل اختلاف در زندان و در محل هایی همچون بهزیستی و کمیته امداد که با آنها قرارداد همکاری داریم، فعالیت چشمگیری داشته و به افراد کم درآمد جامعه کمک کرده است.

وی ادامه داد: کمیسیون های غیر رکنی که برای کمک به امور وکلا تاسیس شده ۱۸ کمیسیون داخلی است که هدف آنها ارایه خدمات آموزشی، فرهنگی، رفاهی و مشاوره ای به همکاران وکیل و کارآموز است.

صرام به میزان حق الوکاله وکلای دادگستری اشاره و خاطرنشان کرد: قانونگذار به وکیل اجازه داده درباره حق الوکاله به صورت توافقی رقم را تعیین کند، اما چنانچه  قرارداد خصوصی بین وکیل یا موکل تعیین نشود، مبنای تعیین حق الوکاله تعرفه ای است که قوه قضاییه تصویب کرده است.

وی در خصوص چگونگی پیگیری تخلفات وکلا، اظهارکرد: از هر طریقی که شکایت یا گزارشی مبنی بر تخلف وکیل به ریاست کانون برسد، مکلف است اگر گزارش یا شکایت در ممیزی اولیه درست تشخیص داده شد برای رسیدگی به دادسرا یا کمیته حل اختلاف وکیل و موکل ارسال کند، البته در قانون هر تخلف باید در دادسرای انتظامی کانون رسیدگی شود اما گاهی افراد به کانون مراجعه و در خصوص اختلاف مالی خود و وکیل ابهام دارند، این نوع اختلافات در کمیته ای متشکل از وکلای با تجربه و با حضور طرفین بررسی و مشکل مالی را با رضایت و سازش طرفین حل می شود.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان تاکید کرد: در کانون وکلای دادگستری کمیسیون نظارت و پیگیری وجود دارد که از طریق رییس کانون نظارت می شود، البته دادسرای انتظامی نیز برای حفظ صیانت از حیثیت کانون وکلا و حرفه وکالت بر امور نظارت می کند، با این نظارت ها اگر هر وکیلی خطای کوچکی هم داشته باشد، تذکر و اعمال قانون صورت می گیرد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است و آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست تخصصی "خلیج فارس، اقتدار ملی، حُسن همجواری" امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه) با حضور حسن عبدلیان‌پور؛ رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

حسن عبدلیان‌پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.

وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه است و آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: صدور سند برای جزایر 3گانه خلیج فارس

عبدلیان‌پور با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌ فارس است و در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده؛ گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین، قطر و امارات همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است و توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی است که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان‌پور به جعل نام خلیج فارس از سوی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسأله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسأله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

عبدلیان‌پور افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تأمین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است و مجموعه وکلا و حقوقدانان  همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین‌الملل در این خصوص موضع‌گیری کرده‌اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: در سال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی موهن و سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان‌پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است. ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتماً مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتماً جنبش‌های دانشجویی به میدان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا 52 درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • دیدار وزیر دادگستری با رییس کانون فدرال سردفتران روسیه
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • جزییات و شیوه قتل بازپرس ویژه و قاضی سابق در آمل
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • دستگیری ۵ نفر در ارتباط با قتل بازپرس سابق در آمل
  • جزییات قتل بازپرس سابق در آمل؛ ۵ نفر دستگیر شدند