Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:28:27 GMT

تضعیف نهاد وکالت به حق دفاع مردم آسیب می‌زند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۲۲۴۱

تضعیف نهاد وکالت به حق دفاع مردم آسیب می‌زند

به گزارش ایرنا، دکتر لیلا رییسی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت چهارم اسفند روز وکیل مدافع در سالن اجتماعات این کانون با تأکید بر نقش وکلا در توسعه اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و پایدار کشور، اظهارداشت: نقش اول وکلا، دفاع از جان و مال مردم است که لازمه آن داشتن استقلال است ولی استقلال این کانون  بواسطه علل و عوامل مختلف در سال‌های اخیر تضعیف شده و امروز ضرورت این مهم بیش از پیش احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این موضوع که وکیلی می تواند مستقل باشد، که پروانه خود را از کانون وکالت مستقل دریافت کرده باشد و در این صورت می تواند وظیفه اش که ریشه در حقوق اساسی و حقوق ملت دارد را به شکل درستی انجام دهد، گفت: استقلال نهاد وکالت مورد تاکید و اراده قانونگذار بوده است. 

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: استقلال نهاد وکالت به این معناست که وکلا هر سال زیر نظر کانونی مستقل اعتبار سنجی شده و به فعالیت خود ادامه دهند، مورد نظارت مستمر کانون باشند و در نهایت برای دفاع از حقوق موکل خود باید مستقل از دستگاه حاکمه باشند.

وی تاکید کرد: لازمه استقلال این است که تمامی مراحل صدور پروانه، نظارت مستمر، کنترل بر رفتار وکلا باید در یک نهاد مستقل انجام شود و اگر هر یک از این موارد توسط دستگاه حاکمیت انجام شود وکیل استقلال نخواهد داشت.

رییسی ادامه داد: پر واضح است نظارت، ناقض اصل استقلال نیست، لیکن اگر نظارت تبدیل به دخالت شود، تهدیدکننده اصل استقلال نهاد وکالت بوده و این خلاف اراده قانونگذار است.

وی به برخی برداشت‌های نادرست از استقلال نهاد وکالت اشاره و خاطرنشان کرد: عده‌ای تصور می‌کنند که با توجه به مستقل بودن نهاد وکالت، وکلا می‌توانند هر کاری که بخواهند انجام دهند و حتی قانون را دور بزنند درحالیکه این تصور به طور کامل اشتباه است و نظارت مستمر بر کار وکلا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر عده‌ای کانون های وکلای دادگستری را به دلایل مختلف مورد هجمه قرار داده اند، گفت:  این امر پیامدهای ناخوشایندی برای مردم و نهاد وکالت به همراه خواهد داشت و باعث مراجعه مردم به سمت واسطه‌گران و مؤسسه‌های غیرمجازی می‌شود که حتی مشکلاتی برای سیستم قضایی بوجود آورده اند. 

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ضمن انتقاد به عملکرد نهادهای موازی در پذیرش تعداد زیاد، به عنوان وکیل، به پدیده وکیل بیکار اشاره کرد و گفت: به طور قطع ادغام نهاد وکالت با نهادهای موازی مورد پذیرش کانون های وکلا نیست ولی برای مصلحت نهاد وکالت می توان الحاق نهاد موازی را مورد بررسی قرار داد.

وی ادامه داد: سهمیه‌های کانون‌های وکلا توسط یک هیات سه نفره که ۲ نفر آن ها منتسب به دستگاه قضا هستند تعیین می شود و هر گونه افزایش پذیرش غیر کارشناسی می تواند به گسترش بیکاری وکلای جوان و ایجاد فساد منجر شود.

کانون وکلا به عنوان یکی از قدیمی ترین نهادها مدنی با هدف تربیت وکیل فعالیت حمایتی و صنفی از سال ۱۳۴۷ با عنوان 'جمعیت وکلای دادگستری اصفهان' آغاز و پس از پیروزی انقلاب اسلامی کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان در سال ۱۳۷۵ تأسیس شد.

هم اکنون ۲ هزار ۵۱۲ وکیل عضو کانون وکلای استان اصفهان هستند.

برچسب‌ها وکالت اصفهان کانون وکلای دادگستری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وکالت اصفهان کانون وکلای دادگستری وکالت اصفهان کانون وکلای دادگستری اخبار کنکور کانون وکلای دادگستری استقلال نهاد وکالت کانون وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۲۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود

کریم خورشیدوند در نشست بزرگداشت دهه کرامت، با تاکید بر ضرورت پشتیبانی ادارات و نهاد‌ها از برنامه‌های مردم محور، اظهار کرد: باید از ظرفیت همه مراکز دینی و فرهنگی برای هر چه با شکوه‌تر برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت استفاده شود.

وی با بیان اینکه دهه کرامت فرصتی برای تقویت فرهنگ دینی و نهادینه سازی فرهنگ رضوی است، افزود: دهه کرامت یکی از برنامه‌های فرهنگی و اعتقادی مهم است و هر ساله تمام نهاد‌ها نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های متنوع با محوریت امام رضا (ع) اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها و مسئولان شهرستانی باید هرچه بیشتر با ستاد بزرگداشت دهه کرامت مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد اجرای برنامه‌های متنوع و اثرگذار برای عموم مردم باشیم.

خورشیدوند دهه کرامت را ظرفیت مناسبی برای ارائه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی دانست و اضافه کرد: برنامه‌های این دهه و ایام صادقیه باید با هم افزایی، مشارکت، خلاقیت و فراگیری تهیه و تدوین شود.

رییس شواری هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی برای رساندن پیام امامت، ولایت و کرامت است و باید از این مناسبت برای گرامیداشت مقام دختر مسلمان و مقابله با هجمه‌های دشمنان بهره گرفته شود.

حجت الاسلام احمدرضا غلامی گفت: برنامه‌های محوری دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های استان به ستاد بزرگداشت دهه کرامت اعلام شده است و براساس ظرفیت ادارات برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رکن مردم محوری در جشن‌های بزرگداشت دهه کرامت بیان کرد: در طول دهه کرامت جشن‌های مردم محور در مساجد، محلات و مناطق محروم با پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی استان برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با رویکرد تقویت فرهنگ دینی، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ رضوی و ایجاد شور و شعف برای عموم مردم برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان در ادامه این نشست اظهار کرد: در طول دهه کرامت برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در این کانون‌ها برگزار می‌شود و مشارکت و پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان جهت تقویت برنامه‌های بزرگداشت ضروری است.

محمد چگنی نژاد افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، جریان سازی اجتماعی و ارتقای فرهنگ دینی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: ده‌ها برنامه به مناسبت گرامیداشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، میلاد امام رضا (ع) و حضرت شاهچراغ (ع)، مراسم جشن روز دختر با حضور خادمان حرم رضوی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی در سطح مساجد دارای کانون فرهنگی هنری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۴۹۸ کانون فرهنگی هنری عمومی و ۳۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در لرستان ادامه داد: همچنین همزمان با شب میلاد باسعادت امام رضا (ع) ۲ برنامه شاخص در شهر خرم آباد و یک برنامه با محوریت مساجد در هر کدام از شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) دریکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • مدافع مصدوم استقلال به تراکتور می‌رسد
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها